Bezoekersadres 's-Gravenweg 620
3065 SH Rotterdam
 
   
 

Hagen

Planten
Voor een strakke haag, spant u eerst een lijn tussen twee palen. Langs deze lijn graaft u een geul van zo'n 60 cm breed en voldoende diepte, die u gedeeltelijk opvult met een mengsel van aarde en potgrond of compost. Leg nu de haagplanten uit langs de lijn, op de aanbevolen tussenafstand. Zet ze één voor één rechtop in de geul en vul deze met aarde. Schud hierbij de planten, om ervoor te zorgen dat de aarde goed tussen de wortels komt. Trap de aarde aan en geef overvloedig water. In het voorjaar, als het groeiseizoen begint, geeft u uw haag een goede bemesting.

Hoeveel planten per meter?
Hoe groter de planten die u koopt, des te minder u er per meter nodig heeft. Een algemene richtlijn: reken op 5 à 6 planten van minder dan 60 cm hoog, vier planten van 60 à 80 cm en drie planten tussen de 80 en 100 cm.

Snoeien en knippen
Wildgroeiende hagen kunt u hun gang laten gaan en alleen intomen wanneer ze te breed of te hoog worden. De meer formele hagen zult u in de zomer twee keer bij moeten knippen. De eerste keer in juni, na de eerste groei-explosie en daarna nog een keer in augustus of september. Hiervoor kunt u zowel een gewone als een elektrische heggenschaar gebruiken, zolang die maar goed scherp is.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over het planten en onderhouden van hagen wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.